Brakuje mi tu tematu do zgłaszania bugów. Przecież nie będę wiecznie pisać na SB.
1 - Efektywność z eventów
Gram sobie w demo, myślę czy by z tego AARa na konkurs nie zrobić, ale nagle coś mnie rozwaliło:
http://img25.imageshack.us/img25/5796/74757675.png
Ze zdjęcia można wywnioskować czas, miejsce i wszystkie niezbędne okoliczności.
*-13% z niby eventu (nie zauważyłem żadnego takiego, poza tym jest raport z eventami i przejrzałem go - też nie ma)
To mam tylko w Finlandii, cała piechota i czołgi mają tam przez to 1% efektywności przez co załamała się ofensywa i muszę wiać nawet, kontratak na takiego 1% rozwala znacznie stan osobowy.
Wszędzie indziej mam z eventu (jakiegoś tajnego chyba) *37% da się żyć, ale chciałbym się dowiedzieć jakim prawem.
2 - Kiedy oni się poddadzą?
Zająłem fińską stolicę i kilka wiosek: Petsamo, Viborg, Suomussalmi (Turku już nie mogę, bo mi efektywność nie pozwala) a oni się nie poddają. Polska straciła też stolicę i kilka miast i chociaż kresy nie ruszone to cała poddała się Niemcom. A mi (ZSRR) Finlandia poddać się nie chce. Historycznie stracili mniej a skapitulowali. Spodziewałem się eventu typu: zabierz trochę ziemi albo walcz dalej, a tu nic.
Edit:
Nie wszystkie pozostałe jednak mają *37%, niektóre mają *70%.
Czy ten minus przy 37% to bug z przeoczenia, czy specjalnie żeby wynik był minusowy co automatycznie zrobi minimalną 1% efektywność?